Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ελλάδα,ανοχύρωτη χώρα - Πίσω από τα γεγονότα

-->
«Άξιος να ’χει είναι όποιος έχει τρόπον τον πιο σκληρό να πάρει...» Σαίξπηρ.
Πρόσφατα, με αφορμή ένα ταξίδι του στην Ελλάδα, επικοινώνηοε μαζί μου ένας παλιός συμμαθητής, που κάνει καριέρα σήμερα σε καίρια θέση στην Wall Street. Αν και πετυχημένος στη δουλειά του, διατηρεί ακόμα κάποια αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά μιας επαναστατημένης εφηβείας. «Η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη. Με το πρόσχημα της παγκόσμιας αγοράς και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αφανίζεται», είπε φανερά απογοητευμένος.
«Πωλείται ολόκληρη στα μεγάλα πολυεθνικά "καρτέλ" που την αγοράζουν απ' άκρου σ' άκρο. Η αποδόμηση του έθνους που γίνεται στα νέα σχολικά βιβλία, και για την οποία καλώς αντιδράτε, δεν γίνεται τυχαία τώρα. Είναι η αναγκαία μυθοπλασία για την "μπανανία" της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.»

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η στρατηγική των υπερεθνικών κέντρων της Νέας Τάξης προωθείται εντατικά και αθόρυβα στην Ελλάδα. Με την κάλυψη της αποπροσανατολιστικής «ασπίδας» των ελεγχόμενων ηλεκτρονικών μέσων και εφημερίδων, πανίσχυρα πολυεθνικά καρτέλ ελέγχουν ήδη σημαντικό μέρος του χώρου των τραπεζών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Με δεδομένες τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις που προωθούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ελληνικές τράπεζες αποτελούν στόχους-φιλέτα για τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήδη, λέγεται ότι οι ξένοι ελέγχουν την Εθνική, την Εμπορική και την Marfin, σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 50%. Εδώ και μερικές ημέρες, ο όμιλος ΟΤΕ έχει περάσει οριστικά σε χέρια ξένων μετόχων, που κατέχουν ποσοστό 54%. Αυξημένη συμμετοχή έχουν και στην Cosmote.

Με διαδικασίες εξπρές και εν κρυτπώ, πουλήθηκε επίσης στις αρχές Ιουλίου το 20% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.), του οποίου είχε ήδη εκποιηθεί το 35% στο χρηματιστήριο από πέρυσι. Το επόμενο βήμα θα είναι το τέλος της « ταμιευτηριακής κοινωνικής και λαϊκής δραστηριότητας» (βουλευτής Π. Λαφαζάνης, Αυγή, 15/07/07) στην Ελλάδα, με την πώληση και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Παράλληλα, προωθείται η πλήρης πώληση της ΔΕΗ και των «φιλέτων» της, ενώ στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας δραστηριοποιούνται ήδη πολυεθνικές της ενέργειας. Στην Alpha και την Πειραιώς, τα ξένα κεφάλαια είναι πάνω από 40%. Μόνον η Αγροτική ξεφεύγει προς το παρόν, αλλά σχεδιάζεται μετεκλογικά η εκχώρησή της.

Ισχυροί ξένοι τραπεζικοί κύκλοι όπως οι BNP Paribas, HSBC και ABN Amro έχουν «μπει χοντρά» στο παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Marfin Investment Group (MIG), στην οποία βασικός μέτοχος είναι η Dubai Investment, που εξαγόρασε τη Λαϊκή και την Εγνατία, και ενδιαφέρεται για την Alpha και την Tellas.Κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις εξαγορές. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου, μεγαλομετόχου της Marfin: «Ακόμα και αν τα γνώριζα, δεν θα μπορούσα να αποκαλύψω ονόματα επενδυτών. Πάντως, είναι βέβαιο ότι όποιον οργανισμό θεωρείτε εσείς μεγάλο διεθνώς, μάλλον έχει επενδύσει στην MIG».

Ένα είναι σίγουρο: Τα ισχυρότερα επενδυτικά και τραπεζικά ονόματα της Wall Street έχουν κάνει διάτρητη την ελληνική Οικονομία: Fidelity Investments, Capital Group, Bank of New York, William Blair & Company, Julius Baer, Putnam κ.ά.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα-δεσμώτη στα πανίσχυρα κέντρα της υπερεθνικής συνωμοτικής ελίτ που ηγείται της παγκοσμιοποίησης. Η Fidelity, για παράδειγμα, έχει για έμβλημα το αποκρυφιστικό σύμβολο της κόλουρης πυραμίδας με τον «παντεπόπτη» οφθαλμό... και διαχειρίζεται τεράστια διεθνή κεφάλαια. Ο πρώην πρόεδρός της, Samuel W. Bodman, είναι υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησης Μπους (www.whitehouse.gov). Η Capital έχει μετόχους, στους οποίους περιλαμβάνονται η άρχουσα τάξη του Κουβέιτ και του Ντουμπάι, η οικογένεια Μπους, ο Τσένυ, ο Κίσινγκερ κ.ά. (www.almartin raw.com).

Η Fidelity και η Capital φέρονται να διατηρούν ισχυρές θέσεις στον ΟΠΑΠ. Στη ΔΕΗ, η Fidelity αξιώνει συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ενώ και στην Cosmote είναι μεγαλομέτοχος. Η Capital και η Putnam παρουσιάζονται ανάμεσα στους μετόχους του ΟΤΕ και η λίστα δεν έχει τέλος... Η ουσία είναι ότι αυτή η ανίερη εκχώρηση της ελληνικής Οικονομίας στην πολυεθνική ολιγαρχία έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του ιστορικού αυτού τόπου σε ένα ανοχύρωτο κρατίδιο χωρίς ταυτότητα, άμυνα και υπόσταση.

Η Ελλάς αδυνατεί να ασκήσει την κυριαρχία της λόγω ελλείμματος «ανεξαρτησίας», όπως έλεγε ο αείμνηστος πρέσβης Μιχάλης Δούντας, που γνώριζε πολύ καλά τις «μαύρες τρύπες» της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής.

Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς τα πολυεθνικά καρτέλ καταλαμβάνουν τους πλέον στρατηγικούς τομείς της Οικονομίας μας. Δεν είναι τυχαία η πορεία από το κακό στο χειρότερο όλων των ανοικτών εθνικών θεμάτων της χώρας.

Την Παρασκευή, 13 Ιουλίου, όπως με πληροφόρησε ο καλός φίλος και βαλκανιολόγος Στέφανος Σωτηρίου, άνοιξαν οι προσφορές του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή του εφίππου ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου, στον Πεζόδρομο «Μακεδονία» της πόλης των Σκοπίων. Ο Φίλιππος θα ανεγερθεί στο Μοναστήρι, στον πεζόδρομο «Νέα Πέλλα». Το Υπουργείο Εσωτερικών της FYROM έχει καταρτίσει πρόγραμμα μετονομασίας 6 πόλεων σε: Αλεξάνδρειες, Πτολεμαΐδα, Κλεοπάτρα, Νέα Πέλλα και Φιλιππιάδα!

Το γενικό σύνθημα του εγχειρήματος είναι: «Να τιμήσουμε τον Βασιλιά μας, Αλέξανδρο τον Μακεδόνα, και να τιμωρήσουμε τους Έλληνες, που παραποιούν τόσο φριχτά την Ιστορία και τολμουν να τον παρουσιάζουν ωςΈλληνα»!
Για όσους γνωρίζουν, είναι σίγουρο πως οι Σκοπιανοί δεν θα υποχωρήσουν σε οποιαδήποτε πίεση και αν ασκήσει η Ελλάδα.
Στην Αθήνα, δυστυχώς, δεν έχουν καταλάβει το φαινόμενο αυτής της επιθετικότητας και του μίσους προς την Ελλάδα.Έτσι, η κα Μπακογιάννη ξαναδήλωσε ότι δεν θα τους βάλει στο ΝΑΤΟ με το συνταγματικό τους όνομα! Σπουδαία τα λάχανα! Να πώς είδαν οι Σκοπιανοί την τρομακτική δήλωση της, σε ελεύθερη απόδοση: «Μας τα ξανάπαν πολλές φορές οι 'Ελληνες. Αλλά σκυλί που γαβγίζει, δεν δαγκώνει. Η Ελλάδα δεν τολμάει, αλλά βασικά δεν Θέλει, γιατί ξέρει πως η Μακεδονία έχει δίκαιο και προσπαθεί να βρει εύσχημο τρόπο να απεμπλακεί.»
Στην Αθήνα, ο Δήμος ακόμα δεν βρήκε χώρο να στήσει το άγαλμα του Αλέξανδρου, που μένει 6 χρόνια στις αποθήκες...
Αυτό που δεν μπορούν να «χωνέψουν» πολλοί Έλληνες, παρ' όλο που βλέπουν την αναξιοπρέπεια της εθνικής πολιτικής, είναι το μέγεθος της προδοσίας και το γιατί. Με ρωτούν πολλοί αναγνώστες: «μήπως οι πολιτικοί μας πάσχουν από ανικανότητα ή πέφτουν θύματα των ξένων υπηρεσιών;».


Η τραγωδία της Κύπρου, που κλείνει 33 χρόνια χωρίς ανάσταση αυτές τις μέρες, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. Σας μεταφέρω μια πληροφορία που μου εμπιστευθηκε ο βετεράνος αγωνιστής για την ειρήνη και τον Ελληνισμό, υποστράτηγος ε.α. Κ. X. Κωνσταντινίδης, με την προτροπή να αναμεταδοθεί. Αν επαληθευθεί, θα ανατρέψει τον Φάκελο της Κυπρου και θα απο-τελέσει σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο της προδοσίας. Ήδη γίνεται προσπάθεια να διασταυρωθεί και οποιοσδήποτε ερευνητής και ιστορικός ενδιαφέρεται μπορεί να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κωνσταντινίδη, η μαρτυρία για το Κυπριακό οφείλεται στον Ελληνο-Αμερικανό Γ.Κ. από τη Μεσσηνία, που ζει σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο, και τον οποίο γνώρισε στο τελευταίο Συμπόσιο του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου. Ο Γ.Κ., εξάδελφος του δικτάτορα, υπηρετούσε στην Ελλάδα επί χούντας, ως τεχνικός διευθυντής των Αμερικανικών Βάσεων.
Ο Ελληνο-Αμερικανός Γ.Κ., λοιπόν, του διηγήθηκε το εξής συγκλονιστικό συμβάν: «Τρεις ημέρες προ του Πραξικοπήματος στην Κύπρο εναντίον του Μακαρίου, πληροφορήθηκα από τον Αμερικανό πρεσβευτή Τάσκα ότι πρόκειται να γίνει πραξικόπημα στην Μεγαλόνησον. Τότε, απευθύνθηκα προς τον δεύτερον τη τάξει της Αμερικανικής Πρεσβείας εκείνη την εποχή, Ελληνο-Αμερικανό Τ.Γ. και τον πληροφόρησα επ' αυτού, προτείνοντάς του να συναντήσουμε ηγετικό στέλεχος της χούντας, για να αποτρέψουμε το επιχειρούμενο πραξικόπημα και την καταστροφή της Κύπρου.
Έκλεισα συνάντηση με τον αόρατο δικτάτορα κάπου στην Κυψέλη -σε μια πάροδο της Φωκίωνος Νέγρη- όπου τον συναντήσαμε εγώ και ο Τ.Γ., μόνο του, στον 5ον όροφο κάποιας πολυκατοικίας. Τον λόγον έλαβε ο Τ.Γ. και ενημέρωσε τον δικτάτορα για τις πληροφορίες που είχε αναφορικά με το εκκολαπτόμενο πραξικόπημα στην Κύπρο και του επεσήμανε ότι αυτό θα κατέληγε σε εθνική καταστροφή (όπως και εγένετο). Παρακολουθώντας την αντίδρασή του σ’ αυτά που έλεγε ο Τ.Γ., διεπίστωσα ότι το πρόσωπό του έκανε συνεχείς μορφασμούς, γκριμάτσες και συστροφές, σαν να αιφνιδιάοτηκε. Την επόμενη ημέρα, ο Τ.Γ. μετετέθη σε μια ανώτερη θέση στο State Department... Μετά από τρεις μήνες, ο Τ.Γ. πέθανε μυστηριωδώς, είπαν από καρδιά.»Όταν ρώτησε ο κ. Κωνσταντινίδης τον Γ.Κ. αν ήταν δυνατό Έλληνας να προειδοποιείται για το ολέθριο αποτέλεσμα του πραξικοπήματος και να μην το αποτρέπει, του απάντησε: «Και ποιος σου είπε ότι ήτο Έλληνας; Ήτο μεν ελληνικής καταγωγής, αλλά όχι του ελληνικού γένους. » Η εδραιωμένη πεποίθηση του Γ.Κ ήταν ότι η καταστροφή της Κύπρου ήταν αποτέλεσμα Εθνικής Προδοσίας από τη χούντα. «Αυτά μου είπε», ολοκλήρωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, «και σας τα μεταφέρω αυτολεξεί».
Ήταν άραγε τυχαίος, ο αιφνίδιος θάνατος του Τ.Γ.; Αυτό ίσως να μην το μάθουμε ποτέ.
Συμπερασματικά: όλα αυτά που γίνονται ως αναπόφευκτη δήθεν οικονομικοπολιτική αναγκαιότητα ή πορεία «προς τα εμπρός», όπως δικαιολογείται συχνά η πολιτική μας ηγεσία, δεν είναι τίποτε άλλο από ιδεολογικές επιλογές και αρπακτικά συμφέροντα.
Κανένα έθνος δεν απεμπολεί την εθνική, οικονομική και εδαφική κυριαρχία, και δεν οδηγείται σε εργασιακό μεσαίωνα αμαχητί, όπως η Ελλάδα.
Υπό αυτές τις εσωτερικές και διεθνείς γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες, η επιστράτευση των μύθων και των αξιών από το παρελθόν της πολτισμικής και εθνικής συνοχής είναι σήμερα η ελάχιστη νόμιμος άμυνα.

Λεωνίδας Αποσκίτης

Από το περιοδικό HELLENIC NEXUS Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2007

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου