Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πιστωτικές κάρτες με «on/off»

-->
Με την εισαγωγή των σύγχρονων τεχνολογιών της επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) και της ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID), οι πιστωτικές κάρτες τέτοιου τύπου καταργούν το κλασικό «πέρασμα» της κάρτας από το μηχάνημα της τράπεζας ή του καταστήματος και αρκούνται σε ένα απλό… κούνημα επάνω από το ειδικό μάτι.
Οι τεχνολογίες αυτές όμως οδήγησαν στην αύξηση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων των κατόχων. Αυτός ήταν και ο κύριος προβληματισμός των ειδικών του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν δικλίδες ασφαλείας που θα προστατεύουν τους κατόχους από τους «αετομάτηδες». Προσέθεσαν, με λίγα λόγια, ένα διακοπτάκι «on/off».
«Η πατέντα μας αφορά κεραίες ή άλλα ηλεκτρονικά δίκτυα, των οποίων η λειτουργία μπορεί να διακοπεί με το κλείσιμο ενός διακόπτη» αναφέρει ο καθηγητής Μηχανικής Νίκολας Ντεσέκο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης για να ενεργοποιήσει την κάρτα του προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή του είναι να κρατήσει πατημένο ένα συγκεκριμένο σημείο της κάρτας – π.χ. το έμβλημα της τράπεζας. Με το που θα απομακρύνει το δάχτυλό του από το σημείο αυτό όμως η σύνδεση διακόπτεται, αποτρέποντας έτσι τη διαρροή των δεδομένων του λογαριασμού του κατόχου της κάρτας.
Στην παρούσα φάση οι ερευνητές έχουν καταθέσει την απαραίτητη αίτηση για την κατοχύρωση της έξυπνης ευρεσιτεχνίας και αναμένουν την έγκρισή της. Πιστεύουν ωστόσο ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που θα έχει άμεση απήχηση στην αγορά.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου