Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Business Insider: Οι εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία δοκιμάζουν την ΕΕ

-->
Το 2017 οι τρεις μεγάλες οικονομίες της ηπείρου ψηφίζουν για τις κυβερνήσεις τους
Σε λιγότερο από δύο μήνες, οι Ολλανδοί προσέρχονται στις κάλπες για να χηφίσουν για τη νέα του Βουλή. 
Έτσι ξεκινά ο μεγάλος κύκλος των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, κατά τον οποίο οι τρεις μεγάλες οικονομίες της ηπείρου ψηφίζουν για τις κυβερνήσεις τους. 
Η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία. 
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση του Business Insider, κατά την οποία επισημαίνεται ότι πλέον η παγκόσμια εστίαση στρέφεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 
Είναι ένας χρόνος 'σούπερ εκλογών' στην Ευρώπη, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, Claes de Vreese.
«Θα υπάρξει πολλή εστίαση σε αυτές τις εκλογές», πρόσθσε. 
Στις 15 Μαρτίου, περίπου 12,6 εκατομμύρια Ολλανδοί ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν για ένα νέο κοινοβούλιο, πρωθυπουργό και κυβέρνηση.
Θα είναι η πρώτη σε μια σειρά από εκλογές που θα διεξαχθούν με φόντο την αυξανόμενη αίσθηση αντιευρωπαϊσμού. 
Το αντιισλαμιστικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του ολλανδού βουλευτή Geert Wilders, βρίσκεται υψηλά στις δημοσκοπήσεις, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι μπορεί να λάβει τη μερίδα του λέοντος στην κάτω  Βουλή των 150 εδρών, εκλέγοντας 31-37 μέλη. 
Ωστόσο, ο πολιτικός αναλυτής Andre Krouwel δεν θεωρεί ότι ο Wilders θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι είναι σαφές ότι κανείς στη Χάγη δεν θέλει να κυβερνήσει μαζί του. 
Ο Wilders έχει ορκιστεί να κλείσει τζαμιά, να απαγορεύσει το Κοράνι, να κλείσει τα σύνορα της χώρας και να βγάλει την Ολλανδία από την Ευρωπαϊκή Ένωση - το ίδιο το θεσμό που βοήθησε να δημιουργηθεί. 
Οι εκλογές στην Ολλανδία θα δώσουν μετά τη σκυτάλη στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στις 23 Απριλίου.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρώτος γύρος θα είναι ένα ντέρμπι μετακύ του Francois Fillon, της Marine Le Pen και του Emmanuel Macron. 
Μια μονομαχία Fillon - Le Pen θεωρείται ως το πιο πιθανό σενάριο για την επόμενη μέρα. 
Μετά το καλοκαίρι, η Γερμανία θα ψηφίσει για ένα νέο κοινοβούλιο, με το αντι-μεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) να λαμβάνει γύρω στο 15%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. 

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου