Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ! Συνελήφθη ως βασική ύποπτη για τη δολοφονία του

-->
Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στη Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς θεωρείται η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του.
Έτσι, επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους. Μάλιστα, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι η σορός που βρέθηκε απανθρακωμένη στο όχημα ανήκει στον Έλληνα πρέσβη.
Σύμφωνα με την Ο” Globo, ο εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη ακόμα τριών ανθρώπων που φέρονται να σχετίζονται με τη δολοφονία: του στρατιωτικού Sergio Gomes Moreira Filho, που φέρεται να είναι ο εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, και δύο συνεργών του.
Αξιωματούχοι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλαβει την έρευνα εντόπισαν κηλίδες αίματος σε καναπέ στο σπίτι που ο διπλωμάτης βρέθηκε με τη γυναίκα του, στην περιοχή Ιγκουάτσου. Ο Αμοιρίδης δολοφονήθηκε στο σπίτι πριν μεταφερθεί με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει την 21η του μήνα, γράφουν τα βραζιλιάνικα Μέσα.
Το όχημα βρέθηκε καμένο και μία σορός μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αστυνομία γνωρίζει ότι το σώμα του διπλωμάτη μεταφέρθηκε από το σπίτι στις 3 το πρωί.
Η σύζυγος του πρέσβη Φρανσουάζ Αμοιρίδη έφτασε το πρωί της Παρασκευής με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από τρεις πράκτορες και αρνήθηκε να μιλήσει στον Τύπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύζυγός του διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό, τον οποίο κατονόμασε και ο οποίος παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από δικηγόρο για να καταθέσει.
Νωρίτερα είχε επιβεβαιωθεί  ότι ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο εντός του οποίου υπήρχε απανθρακωμένη σορός. Αυτό προέκυψε από επικοινωνία της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας.
Το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί προ ημερών από τον πρέσβη στην Μπραζίλια.
Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των Αρχών της Βραζιλίας για τον πρέσβη της Ελλάδας, Κυριάκο Αμοιρίδη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι επιβεβαιώθηκε, κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, πως το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε ενοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη στη Μπραζίλια.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου