Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟ – Τι θα κάνει το 2017 ο Ιταλός πρωθυπουργός

-->
Έχοντας παγώσει την παραίτησή του μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι δεν αφήνει ελεύθερο το πεδίο για τον Μπέπε Γκρίλο και τους άλλους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σκέφτεται να επανέλθει στην εξουσία μέσω πρόωρων εκλογών, μιας και από ό,τι φαίνεται δεν πίστευε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν «Όχι».

Τις προθέσεις του αποκάλυψε εμμέσως ο υπουργός εσωτερικών και επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος μιλώντας στη RAI δήλωσε ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν στην Ιταλία, πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας πρόκειται να αποφανθεί στις 24 Ιανουαρίου σχετικά με τη συνταγματικότητα και ενδεχόμενες αναγκαίες αλλαγές του εκλογικού νόμου της Βουλής. Κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο – αν όχι αδύνατον – να οργανωθούν πρόωρες εκλογές για την ανανέωση της Βουλής και της Γερουσίας, πριν απ’ τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, άφησε να διαρρεύσει ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί από την ηγεσία του «Δημοκρατικού Κόμματος», και ετοιμάζεται κατά συνέπεια να αντιμετωπίσει την κρίσιμη συνεδρίαση της διεύθυνσης των «Δημοκρατικών», που θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Πολιτικοί παρατηρητές στην Ιταλία αναφέρουν ότι ο Ρέντσι θα επιχειρήσει να ανανεώσει το προφίλ του προβάλλοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, σε μια προσπάθεια να «μπλοκάρει» το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Ο τελευταίος, ζητά συνεχώς άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ μιλώντας στους συνεργάτες του τόνισε ότι «δεν πρέπει να γίνει κανένα στρατηγικό λάθος, διότι αυτή την φορά υπάρχει ουσιαστική πιθανότητα υπερίσχυσης στις βουλευτικές εκλογές, και ανόδου στην εξουσία».

ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου