Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

World Gold Council: Η έξοδος του κερδοσκοπικού χρήματος από το χρυσό ολοκληρώθηκε

-->
Η έξοδος επενδυτών από το χρυσό, η οποία πυροδοτήθηκε κυρίως από τις μαζικές ρευστοποιήσεις των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF), μάλλον πλησιάζει στο
τέλος της, εκτιμά στέλεχος του World Gold Council (WGC). Και προβλέπει αύξηση των τιμών προς τα τέλη του έτους.

“Πιστεύουμε ότι το κερδοσκοπικό χρήμα έχει φύγει, σε μεγάλο βαθμό, από την αγορά του χρυσού. Πιστεύουμε ότι ο χρυσός βρίσκεται πιο κοντά στον πάτο παρά στην κορυφή του αυτή τη στιγμή. Θα δούμε ενίσχυση της αγοράς προς τα τέλη του έτους και μέσα στον επόμενο χρόνο”, αναφέρει στο CNBC ο Marcus Grubb, του WGC.

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια του χρυσού έχουν πουλήσει περίπου 650 τόνους του πολύτιμου μετάλλου από τις αρχές του έτους, καθώς οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας βελτιώνονται και αναμένεται περιορισμός του τυπώματος χρήματος από τη Fed.

Όπως εξηγεί ο Grubb, οι εισροές στην αγορά του χρυσού μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, όταν οι επενδυτές αναζητούσαν ένα ασφαλές καταφύγιο, ήταν αντίστοιχες.

Σύμφωνα με τον Grubb, η αύξηση των επιτοκίων δεν θα είναι αρνητική για το πολύτιμο μέταλλο. “Πολλές αναλύσεις δείχνουν ότι εάν τα πραγματικά επιτόκια παραμείνουν ανάμεσα στο 0% και το 4%, ο χρυσός μπορεί να δώσει αποδόσεις 7-8% ετησίως ή και υψηλότερες”.


Πηγή: http://www.newmoney.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου