Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Οι Αμερικανοί σε 48 ώρες χτυπάνε την Συρία – Ρωσία: «Θα καταρρίψουμε και τους πυραύλους, θα βουλιάξουμε και τα πλοία σας»

-->
Δραματικές συνομιλίες σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ Ρωσίας-ΗΠΑ λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες, με τον Ρώσο Αρχηγό ΕΔ, Β.Γκερασίμοφ, να απειλεί να εξουδετερώσει τα αμερικανικά πλοία αν ανοίξουν πυρ εναντίον δυνάμεων της Συρίας και της Ρωσίας. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως θα χτυπήσουν τις επόμενες 48 ώρες.
Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν λάβει εντολές να αποχωρήσουν από την Δαμασκό.
Φαίνεται ότι το χτύπημα έχει αποφασισθεί και μένει να δούμε αν θα αντιδράσει η Ρωσία ή θα παίξει πάλι «παθητική άμυνα» όπως την προηγούμενη φορά καταρρίπτοντας απλά τους αμερικανικούς πυραύλους κρουζ Τομαχωκ.
Πάντως ο Β.Γκερασίμοφ τόνισε προχτές πως η Μόσχα έχει δεσμευτεί να απαντήσει αν οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών τεθούν σε κίνδυνο.
«Υπάρχουν πολλοί Ρώσοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Κέντρου Συμφιλίωσης και Ρώσοι στρατιώτες στην Δαμασκό και στις συριακές αμυντικές εγκαταστάσεις»
«Σε περίπτωση που οι ζωές του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού τεθούν σε κίνδυνο, οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν με συγκεκριμένα μέτρα και στους «πυραύλους» και στους «εκτοξευτές» των ΗΠΑ»

Μόνο που αυτή τη φορά οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει δυνάμεις για πλήγματα από 3 κατευθύνσεις:
Α.Μεσόγειο, Ερυθρά Θάλασσα, Περσικό Κόλπο.
Υπάρχει άξονας Τραμπ-Μακρόν-Τ.Μέι για πλήγμα εδώ και τώρα στην Δαμασκό λόγω της Α.Γκούτα (βίντεο από τις μάχες παρακάτω).
Ενας ακόμη λόγος που οι ΗΠΑ επιθυμούν βομβαρδισμούς εδώ και τώρα είναι γιατί ο Ν.Τραμπ θέλει να φανεί αξιόπιστος απέναντι στον Κιμ Γιονγκ Ουν, στην συνάντηση η οποία προετοιμάζεται….
Επιπλέον, με τον Ρεξ Τίλερσον εκτός, υπάρχει διπλωματικό κενό σε επίπεδο συνομιλιών εκ μέρους των ΗΠΑ το οποίο ανοίγει παράθυρο για στρατιωτική δράση.
Και φυσικά, το ΝΑΤΟ θέλει να στείλει μήνυμα στον Β.Πούτιν ενόψει νέας θητείας. Προβλέπεται αιματοκύλισμα…
Η Γαλλία σε πλήρη ετοιμότητα για επέμβαση στη Συρία κατά του Άσαντ μαζί με τους Αμερικανούς
Δεν απέκλεισε συντονισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις από γαλλικές και αμερικανικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, ο αρχηγός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, Φρανσουά Λεκουάντ, στην περίπτωση που γίνει χρήση χημικών όπλων από τις δυνάμεις Άσαντ.
Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχει επανειλημμένα πει πως η «κόκκινη γραμμή» για το Παρίσι είναι η χρήση χημικών όπλων και προφανώς για τον λόγο αυτό οι γαλλικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα.
Το ΥΠΕΞ της Γαλλίας καλεί τους δημοσιογράφους να μην ταξιδεύουν στη Συρία
Τους φόβους της Γαλλίας για μεγαλύτερη κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία και ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στο Αφρίν και την Ανατολική Γούτα αντικατοπτρίζει η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία καλεί δημοσιογράφους να μην αποφύγουν τις αποστολές εκεί.
“Με φόντο την κλιμάκωση της βίας στη Συρία, ιδίως στην Ανατολική Γούτα και την περιοχή του Αφρίν (…) θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν εγκαταλείπατε τυχόν σχέδιά σας να πάτε στη χώρα αυτή ή να στείλετε δημοσιογράφους” ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανιές Βον ντερ Μιλ.
Η επίσημη επιστολή του υπουργείου –μια ταξιδιωτική οδηγία που εκδίδεται εξαιρετικά σπάνια– εστάλη σε όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε μια περίοδο που το Παρίσι εκφράζει ανοιχτά την ενόχλησή του επειδή η Ρωσία δεν πιέζει ώστε να εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Συρία, ενώ ταυτόχρονα διατυπώνονται υποψίες ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και η Τουρκία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων στον βορρά.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου