Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Φωτογραφίες: Πολιτικές παρουσίες στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

-->

Δείτε πολιτικούς που έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων

Στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έδωσε το «παρών», ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με tweet που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό.




Να ζητήσει επισήμως η ελληνική κυβέρνηση από τον ΟΗΕ την αντικατάσταση του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, τονίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Νίμιτς, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει επίσημα από τον ΟΗΕ την αντικατάστασή του από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων», έγραψε ο κ. Τζιτζικώστας.





Στο συλλαλητήριο Κώστας και Αχιλλέας Καραμανλής
Στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία βρέθηκαν σήμερα ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής μαζί με τον πατέρα του και αδελφό του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέα Καραμανλή.

Οι δύο άνδρες συμμετείχαν στη συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιαδων πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα και πολλοί ήταν εκείνοι που τους πλησίασαν, τους μίλησαν, τους χαιρέτισαν και τους είπαν για την ιστορική φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».



Παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου, οι οποίοι περπάτησαν στο πλήθος και μίλησαν με συγκεντρωμένους, αλλά δεν πήγαν στην εξέδρα. Ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Κώστας Καραμανλής και ο πατέρας του και πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής πήγαν συμβολικά στο άγαλμα του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, που βρίσκεται σε μικρή από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και φωτογραφήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μαζί με τους βουλευτές Μάριο Γεωργιάδη, Ιωάννη Σαρίδη, Αριστείδη Φωκά πήγαν στον χώρο δίπλα ακριβώς από την εξέδρα και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Ο κ. Τσίπρας, η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει  να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο λαός της Μακεδονίας έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο. Να μη ψηφίσει η Βουλή την παράδοση του ονόματος. Αν αυτό συμβεί, η πράξη αυτή θα είναι προδοσία», είπε ο κ. Λεβέντης.

Το «παρών» έδωσε ο βουλευτής, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, και πρώην υφυπουργός Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση.

Θέσεις μπροστά από την εξέδρα πήραν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή.

Επίσης, συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Στο συλλαλητήριο επίσης συμμετείχε ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς. Σε δηλώσεις του, ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική και ότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς. Η θέση μας ως ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πως διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε χρήση καθώς και με οποιοδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος μπορεί να παραπέμπει και να χρησιμοποιεί τη λέξη Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. H κυβέρνηση οφείλει να θέσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στην κρίση του Ελληνικού λαού ο οποίος ενεργώντας κυρίαρχα και πρωτογενώς να αποφασίσει σχετικά με δημοψήφισμα για το Σκοπιανό».


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου