Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά: Οι πυροσβέστες έσωσαν τα σπίτια

-->
Καλύτερη είναι το πρωί της Πέμπτης η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που απείλησε δύο χωριά της Κεφαλονιάς το προηγούμενο βράδυ. Η ισχυρή παρουσία της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα για τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, στα νοτιοανατολικά του νησιού, όπου προς στιγμήν κινδύνευσαν σπίτια. 

Σπίτι - σπίτι οι πυροσβέστες έδωσαν τη μάχη και τελικά κατόρθωσαν να διώξουν την πύρινη λαίλαπα χωρίς να γίνουν ζημιές σε οικίες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, χρειάστηκε να μετακινηθούν επισκέπτες του νησιού με λεωφορεία. Αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος κάηκαν από την φωτιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.



Η φωτιά, που καίει στους πρόποδες του Αίνου, πλέον έχει μετακινηθεί σε δύσβατο σημείο προς το χωριό Βλαχάτα και αναμένεται, με το πρώτο φως της ημέρας να τεθεί υπό έλεγχο, με την βοήθεια των εναέριων μέσων. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα. 







Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Δρακουλόγκωνα, πλέον τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως. Παρόλα αυτά, ενισχύσεις αναμένονται το πρωί με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.

Ο κύριος Δρακουλόγκωνας μίλησε για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά και κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.


















 





 

 

 

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: kefaloniapress.gr και inkefalonia.gr


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου