Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΟΛΟΣ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Ισχυρή ελληνική παρουσία με πολεμικά πλοία και υποβρύχια

-->
Ισχυρή είναι η παρουσία του ελληνικού στόλου στο Αιγαίο, την ώρα που η Τουρκία πυκνώνει τις προκλήσεις και δημιουργεί τεχνητό σκηνικό έντασης στα Ιμια.
Ο ελληνικός στόλος το τελευταίο διήμερο όταν η Τουρκία ανέβαζε τους τόνους με δήθεν «θερμά επεισόδια», βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη στην περιοχή των Κυκλάδων, λόγω της ναυτικής άσκησης που πραγματοποιήθηκε κατά το 2ημερο, 21 έως 22 Φεβρουαρίου.
Υποβρύχια, φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία – όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού – εκτέλεσαν επιτυχώς τις εθνικές τεχνικές ασκήσεις μικρής κλίμακας “ΑΣΤΡΑΠΗ 2/17” και “ΒΡΟΝΤΗ 1/17” στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού, Μυρτώου και Κυκλάδων, με την συμμετοχή μονάδων του ΠΝ.
Από τη θέση αυτή, ο ελληνικός στόλος μπορούσε βέβαια να διαπιστώσει εάν τα επεισόδια, τα οποία επικαλούνταν οι Τούρκικες αρχές σε αγαστή συνεργασία με τα Μέσα ενημέρωωσης που ελέγχονται από το καθεστώς Ερντογάν, ήταν αληθινά ή τεχνητά. Υπενθυμίζεται ότι οι Ελληνικές αρχές έχουν διαψεύσει επανηλλειμένως, «πληροφορίες» των τούρκικων ΜΜΕ που έκαναν λόγο για θερμά επεισόδια στα Ιμια.
Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του ΠΝ, για το 2017.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου