Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Γερμανοί προτείνουν στην Ελλάδα ή προσωρινή έξοδο από το ευρώ ή εγγυήσεις σε χρυσό και ακίνητα για 4ο μνημόνιο

-->
Ωστόσο η επίσημη φωνή της Γερμανικής οικονομίας ο W. Schaeuble ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εμφανίστηκε στις 19/2 πολιτικά διαλλακτικότερος τονίζοντας ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit
Οι απόψεις των γερμανών για την Ελλάδα είναι ξεκάθαρες. 
Προτείνουν είτε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και τάσσονται κατά του haircut ενώ όπως ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Markus Soder προτείνει η Ελλάδα να παράσχει εγγυήσεις σε χρήματα, χρυσό ή ακίνητα εάν θα χρειαστεί και 4ο μνημόνιο με χρηματοδότηση
Ωστόσο η επίσημη φωνή της Γερμανικής οικονομίας ο W. Schaeuble ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εμφανίστηκε στις 19/2 πολιτικά διαλλακτικότερος τονίζοντας ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit αλλά εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει μέτρα θα έχει προβλήματα

Το διφορούμενο μήνυμα Schaeuble 

Διφορούμενο μήνυμα έστειλε ακόμη μια φορά ο Γερμανός υπουργός οικονομικών W. Scaheuble τονίζοντας ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν απασχολεί την Ευρώπη καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη τουστο ARD την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου του 2017 δήλωσε ότι ουδέποτε ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, εάν αποτύχει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις....
Ο Schaeuble δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν θα εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα έχει προβλήματα αν αποτύχει να πραγματοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.
"Ποτέ δεν απείλησα για Grexit" δήλωσε o γερμανός υπουργός οικονομικών στο πρόγραμμα Bericht aus Berlin του καναλιού ARD.
Το τηλεοπτικό κανάλι λίγο νωρίτερα παρουσίασε παλαιότερα σχόλια του Schaeuble ο οποίος τόνιζε ότι η "δεν θα μπορούσε να μείνει στην νομισματική ένωση" εάν αποτύχει στις μεταρρυθμίσεις.
Ο Schaeuble τόνισε ότι η Γερμανία έχει τις ίδιες θέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Klaus Regling. "Εάν η Ελλάδα πραγματοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Εάν δεν τις υλοποιήσει θα υπάρξουν προβλήματα.
Ο Schaeuble πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα.
Είμαι σίγουρος.
Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο.
Για το ΔΝΤ τόνισε ότι αναμένει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Markus Soder (ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας): Η Ελλάδα να δώσει εγγυήσεις μετρητά, ακίνητα ή χρυσό εάν θα χρειαστεί 4ο μνημόνιο με χρηματοδότηση 

Την θέση ότι μια τυχόν νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να συνοδεύεται από μια σειρά εγγυήσεων με τη μορφή είτε χρημάτων, είτε χρυσού είτε ακινήτων διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Markus Soder.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Soder υποστήριξε πως τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν «όχι μόνο μετά την εφαρμογή όλων των μεταρρυθμίσεων» αλλά και «με ενέχυρο υπό τη μορφή μετρητών, χρυσού ή ακινήτων».
«Χρειαζόμαστε ένα plan Β» υποστήριξε ο Soder, την ώρα που όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα ο Martin Schulz υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η φλυαρία επί του σεναρίου της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιώντας μάλιστα πως η συζήτηση αυτή είναι επικίνδυνη και για τα συμφέροντα της Γερμανίας.
Το δημοσίευμα της Bild αναφέρεται και στο σημερινό Eurogroup όπου όπως αναφέρει θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.
Πέρα από τις δηλώσεις του Martin Schulz, ο οποίος ζητά να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις χθεσινές δηλώσεις Schaeuble, ο οποίος υποστήριξε πως ποτέ δεν απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωζώνη.





Willsch (CDU/CSU): Ενδεδειγμένη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ για λίγο - Όχι στο κούρεμα του χρέους

Βγαίνοντας από το ευρώ η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει την εξυγίανση της οικονομίας της 
Με την παλιότερη πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble τάσσεται και ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στη γερμανική Βουλή.
Συγκεκριμένα, Klaus-Peter Willsch θεωρεί την «έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για ένα χρονικό διάστημα» ως ενδεδειγμένη.
«Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα η χώρα να προωθήσει την εξυγίανση της οικονομίας της», είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).
Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, η Ελλάδα έχοντας τη δική της νομισματική πολιτική θα έχει την δυνατότητα να ανακάμψει.
«Μετά μπορεί να συζητηθεί σε μια διάσκεψη δανειστών το ποσοστό αποπληρωμής των δανείων» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Ο Klaus-Peter Willsch απορρίπτει το «κούρεμα» το ελληνικού χρέους διότι με τα μέτρα σωτηρίας έχουν εν τω μεταξύ συσσωρευτεί τεράστια νέα χρέη.
«Το να τρέχεις πίσω από αυτήν την κατάσταση θα σήμαινε να πετάς φρέσκο χρήμα πάνω στα χαμένα λεφτά» είπε στο DLF.

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου