Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον 15 νεκροί και 69 τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ από την έκρηξη

-->
Για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 69 τραυματίες απο τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Υγείας.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε οτι οι εκρήξεις ήταν δύο. Την πρώτη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας ζωσμένος με εκρηκτικά τα οποία πυροδότησε στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο στάδιο Vodafone Arena της Μπεσίκτας, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο.
Ο Σοϊλού χαρακτήρισε την επίθεση ως μια "βίαιη συνωμοσία", ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «οι εκρήξεις είχαν ως στόχο να προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι με την βούληση του Θεού, εμείς, ως χώρα και ως έθνος, θα νικήσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις πίσω από αυτές».
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο, ενώ πυροσβεστικά οχήματα προχώρησαν σε κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
«Εμοιαζε με κόλαση. Οι φλόγες έφταναν ως τον ουρανό. Οι φίλαθλοι που έπιναν τσάι στο καφέ έψαχναν να κρυφτούν, ήταν φρικτό», είπε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ άλλος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε «μέρη ανθρωπίνου σώματος να πετάγονται στον αέρα».
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι οι τρομοκράτες στόχευαν λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό πολλών αστυνομικών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ το γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη διεξάγει έρευνα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ, ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί άρχισαν να φεύγουν από την περιοχή.
Δείτε το βίντεο:

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις εκρήξεις
 Στις φωτογραφίες φαίνονται άνδρες της αστυνομίας να τρέχουν πανικόβλητοι για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές και σε αυτοκίνητα.
Πηγή φωτό - βίντεο: twitter

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου