Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ! Αλλάζει το τοπίο- Πτώση της θερμοκρασίας - Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια

-->
Τα πάνω- κάτω!!! Πτώση της θερμοκρασίας….. Τα πρώτα χιόνια, έρχονται!!!!!
Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα βόρεια της χώρα από το απόγευμα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Τετάρτη (26/10). Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι που στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική ενώ από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά και βόρεια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές από τη νύχτα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 15 και 21 βαθμούς κελσίου.
Πανίσχυρη κακοκαιρία θα εισχωρήσει πάνω από την ατμόσφαιρα της Ελλάδας την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Οκτωβρίου με κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα και χιόνια στα βόρεια ορεινά τμήματα πάνω από 900-1000 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με το Greek-Weather.Org
Πολύ βροχή θα σημειωθεί στους παρακάτω νομούς την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου :
ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Νομοί Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νομοί Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Αχαϊας
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Νομοί Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας, Αττικής και Αιτωλοακαρνανίας
ΙΟΝΙΟ: Νομοί Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου
ΗΠΕΙΡΟΣ: Νομοί Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Άρτας και Θεσπρωτίας
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νομοί Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών
ΘΡΑΚΗ: Νομοί Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης
ΚΡΗΤΗ: Νομοί Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ
Ψυχρή εισβολή με χιόνια αναμένεται βάση νεότερων προγνωστικών στοιχείων στο μεγαλύτερο κομμάτι της ανατολικής Ευρώπης.
Το Greek-Weather.Org τονίζει πως τμήμα αυτής της ψυχρής εισβολής θα επηρεάσει μετά τις 1-2 Νοεμβρίου και μεγάλο μέρος της βόρειας κυρίως Ελλάδας δίνοντας πυκνά χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας ακόμα και πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο.
Μάλιστα αναμένονται νέες ισχυρές καταιγίδες σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε όλη την δυτική, κεντρική, νότια και ανατολική χώρα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου