Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

«Φρούριο» η Κωνσταντινούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

-->

Περίπου 1.800 άνδρες των ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στην πόλη - Περιπολίες ακόμα και με μαχητικά αεροσκάφη 

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε πραγματικό «φρούριο», καθώς έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες ανδρών των ειδικών δυνάμεων στην πόλη, ενώ λέγεται πως έχει παραταθεί και η εντολή για περιπολίες του εναέριου χώρου από μαχητικά αεροσκάφη.

Περίπου 1.800 είναι μέλη των ειδικών δυνάμεων που έχουν συνδράμει την αστυνομία και με τεθωρακισμένα οχήματα πραγματοποιούν περιπολίες στους δρόμους της τουρκικής μεγαλούπολης. Ειδικές ομάδες έχουν επίσης τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία σε όλη την πόλη, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα το πρωί, δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο στην Ακαδημία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί τέθηκαν υπό κράτηση σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή για περιπολίες από μαχητικά F16 σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσε το CNN Turk. 

Μάλιστα, έδωσε εντολή για παράταση της εντολής περιπολιών από μαχητικά σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, ενώ απαγόρευσε την απογείωση στρατιωτικών ελικοπτέρων από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πηγή του προεδρικού γραφείου.  

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δόθηκε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία να καταρρίπτει στρατιωτικά ελικόπτερα που πετούν πάνω από την Κωνσταντινούπολη. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Τσαλισκάν έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να καταρρίπτουν κάθε άγνωστο ελικόπτερο που πετά πάνω από την πόλη, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου