Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Διπλωματικός «πυρετός» στην Ευρώπη μετά το Brexit - Ολάντ Ρέντσι και Μέρκελ άρχισαν τα ραντεβού

-->
ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαδοχικές είναι οι συναντήσεις ηγετών κρατών και υπουργών τις επόμενες ημέρες, μετά από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σήμερα, υπουργοί Εξωτερικών από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο θα συναντηθούν στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου τους Φραν Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προκειμένου να πάρουν μέρος σε έκτακτη σύσκεψη.

Την ίδια ώρα, ο Ματέο Ρέντσι ταξιδεύει στο Παρίσι για να συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ. Ενα ραντεβού που είχε οριστεί πριν από το δημοψήφισμα, αλλά είναι βέβαιο πως το αποτέλεσμά του θα αποτελέσει το κύριο αντικείμενο συζήτησης.


Ολα αυτά, πριν από τη συνάντηση της Δευτέρας, στο Βερολίνο, ανάμεσα στην Ανγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ματέο Ρέντσι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Την ίδια ημέρα, οι 28 Επίτροποι της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ, αναμένεται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες.

Μία ημέρα αργότερα, εκεί θα βρεθεί και ο Ντέιβιντ Κάμερον, για τη διήμερη Σύνοδο με τους ηγέτες της ΕΕ.

Διεργασίες όμως γίνονται και στη Σκωτία, με το εκεί υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το πρωί, έχοντας ήδη κάνει σαφές ότι σκοπεύει να εξερευνήσει όλες τις επιλογές, καθώς στο δημοψήφισμα η Σκωτία ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.
ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου