Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Φίλης: Δεν είναι αμαρτία να ξεκινά η μέρα σε ένα σχολείο χωρίς προσευχή

-->
«Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης»

Τη θέση του απέναντι στην προσευχή στα σχολεία αλλά και τις παρελάσεις εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την επίσκεψή του σε δημοτικό σχολείο στην Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

«Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι, γνωστοί και στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου ξεκινάει το σχολείο με ανακοινώσεις, με αναφορά σε μία επέτειο. Επαναλαμβάνω, δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα θέματα αυτά και εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Για τις παρελάσεις ο υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Εγώ καταλαβαίνω ότι ο γονιός μπορεί να θέλει να δει το παιδί του, να το καμαρώσει σε μία παρέλαση. Αλίμονο. Άλλο είναι αυτό. Μία ωραία εκδήλωση ίσως να είναι πιο ωραία, από μία παρέλαση στρατιωτικού χαρακτήρα. Με έναν λόγο, με χορούς παραδοσιακούς, με ένα σκετς θεατρικό. Αυτό δεν γίνεται στην πόλη, γίνεται στο σχολείο. Δεν ξέρω τι προσφέρει από εκεί και πέρα ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης».

Ο Νίκος Φίλης για να αποσείσει, μάλιστα, τις ευθύνες από τα χέρια του «έκανε μπαλάκι» τις ευθύνες στον σύλλογο διδασκόντων λέγοντας ότι

«Κάθε απόφαση θα γίνεται δεκτή», απάντησε στις παρατηρήσεις των δασκάλων ότι οι αποφάσεις για τους εορτασμούς θα λαμβάνονται από τον σύλλογο διδασκόντων.

Δείτε το βίντεο…


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου