Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΤΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής του

-->
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να συνδέει την επίσκεψη Πούτιν με τη σύναψη οικονομικών συνεργασιών, όμως, ο Ρώσος πρόεδρος έχει τους δικούς του λόγους να θέλει να επισκεφτεί τη χώρα μας… 
Και ο πραγματικός σκοπός όμως του ταξιδιού του είναι το Άγιο Όρος όπου η Μόσχα θέλει να ενισχύσει την παρουσία της. Εκεί θα βρεθεί ο Ρώσος πρόεδρος αύριο το πρωί προκειμένου να συμμετάσχει στις τελετές για τα 1.000 χρόνια παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού.  Εξάλλου, στο ρωσικό  Μοναστήρι του Παντελεήμονος έχουν φθάσει ήδη εδώ και 15 ημέρες εκτός από τον ρωσικό κλήρο και γνωστοί διανοούμενοι όπως ο Ντούνκιν που είναι στενός σύμβουλος του Πούτιν.
Άλλωστε ο ρώσος πρόεδρος, το είπε με καθαρότητα όταν ευχαριστούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη φιλοξενία: «Σας είμαι ευγνώμων που φροντίσατε για την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος». Περιγράφοντας μάλιστα την επίσκεψή του είπε πως είναι μια «ευκαιρία να γυρίσουμε και να δούμε τις ρίζες μας”.
Σε ότι αφορά την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών και τις μεταξύ τους οικονομικές συνεργασίες, περιορίστηκε στη διαπίστωση πως «τα προβλήματα είναι πολλά, οι συγκυρίες δύσκολες, αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές, όχι μόνο στην ενέργεια».
Ωστόσο, η φράση κλειδί του Βλαντιμιρ Πούτν για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών ήταν :»πρέπει να μεταμορφώσουμε τις καλές σχέσεις των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα, όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στις υψηλές τεχνολογίες, τις υποδομές, τις αμοιβαίες επενδύσεις», μια φράση που αφήνει ανοικτά πολλά πεδία συνεργασίας.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου