Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στον εισαγγελέα ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία

-->
Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι, η δικηγόρος του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας που είχε διαταχθεί από τον Ιούλιο του 2011 σχετικά με «τη χρήση αλόγιστης και ωμής αστυνομικής βίας στο Σύνταγμα», κατά τη διάρκεια ψήφισης στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Τη σχετική μηνυτήρια αναφορά για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι είχε υποβάλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, προσκομίζοντας μάλιστα 38 video και φωτογραφίες που αποδείκνυαν την ωμή αστυνομική βία στο Σύνταγμα σε βάρος αθώων διαδηλωτών. Με την εν λόγω αναφορά του ο κ. Τσίπρας ζητούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, να κατασχεθούν τα χημικά από τις αποθήκες της Ελληνικής Αστυνομίας και να ελεγχθούν και από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Ωστόσο, 9 μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε, αφού ουδείς παραπέμφθηκε να λογοδοτήσει. Για το λόγο αυτό, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέφερε το αίτημα του κ. Τσίπρα για «αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης προς προστασία των πολιτών από εις βάρος τους επιθέσεις με σωματική βία, όπλα και χημικές ουσίες, που όχι μόνον προκαλούν επικίνδυνους τραυματισμούς, τελευταίο θύμα των οποίων υπήρξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος, όχι μόνον βλάπτουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους, αλλά και παρεμποδίζουν μέχρι πλήρους ασφυξίας, τη δίκαιη διαμαρτυρία, συνάθροιση και διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που αντιτίθενται σε όσα αντισυνταγματικά δρομολογούνται στα πλαίσια της στερούμενης κάθε νομιμοποίησης μνημονιακής πολιτικής και έχουν εξουθενωθεί από τα αλλεπάλληλα μέτρα αφαίμαξής τους, παραβίασης των δικαιωμάτων τους και ισοπέδωσης της υπάρξής τους».
Σύμφωνα με τη νέα αναφορά του κ. Τσίπρα «τα φαινόμενα τέτοιας ακραίας αστυνομικής βίας συνιστούν αναμφίβολα μέσο κατάλυσης της ίδιας της Δημοκρατίας και ενισχύουν το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών, που νιώθουν απογυμνωμένοι από κάθε μέσο αποτελεσματικής διαμαρτυρίας, με συγκλονιστικό παράδειγμα τον Δημήτρη Χριστούλα, τον συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που πριν από 5 ημέρες αφαίρεσε την ίδια του τη ζωή στην Πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενος για την αποστέρηση κάθε έννομης προστασίας και κάθε μέσου αυτοπροστασίας από τη σαρωτική ισοπέδωση της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Ακόμη, όπως τονίζεται στη σχετική αναφορά «η μη αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας μέχρι σήμερα και η παραπομπή της έρευνας σε ατέρμονες διαδικασίες διερεύνησης, ενώ τεχνολογικά και υπηρεσιακά είναι ευχερέστατη η απόδοση ευθυνών, είναι πρόδηλο ότι έχει ενισχύσει το αίσθημα ατιμωρησίας των δραστών και έχει οδηγήσει σε νέα φαινόμενα βίας, καταστολής και θυματοποίησης πολιτών, με θύματα ακόμη και ιστορικά πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, που υπέστησαν ανηλεή επίθεση με χημικά στις 12/2/2012, κατά τη μεγαλειώδη, ειρηνική, μαζική συγκέντρωση αντίθεσης και αντίστασης στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, που καταπνίγηκε και αυτή με χημικά μέσα και αστυνομική βία».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου